حقیقت صراط

حقیقت صراط: خدای متعال در سوره های متعددی از قرآن کریم با اشاره به مسأله مهم هدایت ، مردم را به روی آوردن به صراط مستقیم دعوت می کند و آن را ضرورتی برای هدایت و تکامل بشریت معرفی می نماید.
يكشنبه, ۲ آذر ۱۳۹۳، ۰۲:۵۹ ب.ظ

تفاوت های حكومت امام زمان با حكومت ولایت فقیه

تفاوت های حكومت امام زمان با حكومت ولایت فقیه




حقیقت صراط: تفاوت حکومت علی(علیه السلام) و حکومت های دیگر این است که حکومت برای حضرت، هدف نیست، بلکه وسیله ای برای رسیدن به آرمان های معنوی است. امام برای حکومت شأن واقعی قائل نیست، اما بنا به حق شرعی خویش و اشتیاق و نیاز فوق العاده مردم به حکومت ایشان، این امر را به عنوان وظیفه الهی می پذیرد و با پایداری از آن دفاع می کند:

اگر وضع موجود و حجت اینکه یارانی هستند، وجود نداشت ... مهار خلافت را بر پشت آن افکنده و رهایش می ساختم، و پایانش را چون آغازش می انگاشتم».

شایان ذکر است در نهج البلاغه از حاکم جامعه اسلامی، به عنوان مَلک یا سلطان ـ که به معنای تملک یا سلطه گری است ـ یاد نشده است، بلکه با کلماتی مانند «امام» (پیشوا و رهبر) و «والی» روبه رو هستیم. رهبر و امام کسی است که جمعیت و امتی را به دنبال خود می کشاند و خود پیش قراول و طلایه دار حرکت است. والی و ولایت، به معنای پیوستگی است. والی امت و رعیت، کسی است که امور مردم را به عهده دارد و با آنها پیوسته است.

وقتی در نهج البلاغه در مفهوم حکومت تأمل می شود، می بینیم آن که در رأس حکومت است، ولی امر و متصدی کارهای مردم است و مکلف به تکلیف الهی مهمی می باشد. او انسانی است که بیشترین بار و سنگین ترین مسئولیت بر دوش اوست. در سوی دیگر، مردم قرار دارند که باید با همه ارزش های مادی و معنوی و آرمان هایشان مورد احترام قرار گیرند و دین و دنیای آنها با هم و در تعامل، ملاحظه شود. در حکومت علوی، مفهوم سلطه گری و زورمداری و افزون طلبی وجود ندارد و مقصد اصلی امام(علیه السلام) آخرت است که از گذرگاه دنیا می گذرد و وظیفه اصلی حکومت تمهید بستر زمینی این حرکت برای آدمیان است. آخرت خواهی و توشه برگیری دنیوی برای سرای باقی از دید امام چنین بیان شده است:

دنیا آخرین نقطه پایانی دید کوردل است، کوردل چیزی از ماورای دنیا نمی بیند، ولی دید انسان بینا، دنیا را می نوردد و می داند منزلگه نهایی در پس آن است. انسان بینا از دنیا به حرکت می افتد و مقصد را پیش می گیرد، و انسان کوردل به سوی دنیا [به عنوان مقصد نهایی] حرکت می نماید! انسان بینا از دنیا توشه می گیرد و شخص کوردل توشه را برای به دست آوردن دنیا تحصیل می نماید».

قطعا تفاوت هایی میان این دو نوع حكومت و حتی میان حكومت امام زمان با حكومت پیامبر و امام علی علیه السلام وجود دارد كه این تفاوت ها اهمیتی ندارند و به دلیل اقتضائات هر كدام از حكومت ها می باشد كما اینكه نباید انتظار داشته باشیم همان گونه كه حكومت پیامبر و امام علی در محدوده جغرافیایی خاصی از سرزمین اسلامی برقرار بود، حكومت امام زمان عج هم در همان محدوده برقرار باشد

امام علی(علیه السلام) در حکومت خویش عُلُو مادی و معنوی مردم را بیش از هر چیز واجد اهمیت می دانست و به استانداران خویش، از جمله مالک اشتر این امر را توصیه می نمود.

در این فرمان که قابل تعمیم بر جوامع و حکومات بشری است، زمامداری که مدیریت جامعه را بر عهده می گیرد، اداره همه ابعاد جامعه را، از تنظیم حیات طبیعی افراد و گروه ها گرفته تا امکان پذیر ساختن ورود به حیات معقول و رهسپار نمودن اشخاص به عظمت و کمال ربوبی، متعهد می شود. امیرالمومنین(علیه السلام) مالک اشتر را که اجرا کننده فرمان و مورد تعلیم و تربیت آن بزرگوار قرار گرفته است، در بیش از شانزده مورد مخاطب قرار داده و او را برای مدیریت جامعه آماده می سازد. در این فرمان حقایقی را امام(علیه السلام) جهت مالک بیان می فرماید و از وی می خواهد افراد جامعه تحت زعامت خود را با آن حقایق تربیت نماید.

بدین ترتیب اصلاح، رشد و بالنده کردن مردم، در جنبه مادی و معنوی، روحی و جسمی از وظایف و آرمان های حکومت است و امر الهی به پیامبر برای تزکیه مردم، دائر بر همین مطلب است. امام(علیه السلام) در خطبه 34 می فرماید:

ای مردم! برای من و شما حقوق متقابلی است. حق شما بر من، خیرخواهی و پرداخت حقوق شما از غنائم و آموزش دادن است، تا نادان نمانید و تأدیب و پرورشتان، تا آگاه شوید».

ضرورت بینش دهی به امت، توسط پیشوا، در نامه 45 امام(علیه السلام) به عثمان بن حنیف ـ فرماندار بصره ـ اشاره و تأکید شده است.

واقعیت آن است که اکثر مردم زمان علی(علیه السلام)، فاقد فهم و انگیزه کسب سعادت و فرزانگی بودند، تا امام(علیه السلام) به آنان تعلیم دهد و به دلیل جهالتشان، به دنبال هوی و هوس بودند. به همین خاطر امام(علیه السلام) از آنان این گونه شکایت می کند:

پروردگارا! من آنان را خسته کردم. آنان نیز مرا خسته کردند! از من به ستوه اند و من از آنان دل شکسته. پس ای خدا! به جای آنان بهترشان را به من عنایت فرما، و بدتر از من را نصیبشان فرما!».



حكومت امام معصوم تنها حكومت مشروعی است كه حق حكومت دارد در زمان غیبت نیز، حكومت ولی فقیه تنها حكومت مشروعی است كه از تحت حكم حرمت مراجعه به حكومت های طاغوت خارج می شود. بنابر این به لحاظ مبانی و فلسفه حكومت و اهدافی كه یك حكومت در پی تامین آنها می باشد، حكومت ولی فقیه با حكومت امام زمان نه تنها مشابهت بلكه عینیت دارند، با این حال در برخی زمینه ها همچون شیوه های اجرایی حكومت، میزان اختیارات، قلمرو حكومتی و ... قطعا تفاوت هایی میان این دو نوع حكومت و حتی میان حكومت امام زمان با حكومت پیامبر و امام علی علیه السلام وجود دارد كه این تفاوت ها اهمیتی ندارند و به دلیل اقتضائات هر كدام از حكومت ها می باشد كما اینكه نباید انتظار داشته باشیم همان گونه كه حكومت پیامبر و امام علی در محدوده جغرافیایی خاصی از سرزمین اسلامی برقرار بود، حكومت امام زمان عج هم در همان محدوده برقرار باشد و یا مثلا همان گونه كه پیامبر و امام علی از ابزارهای نظامی همچون شمشیر استفاده می كردند، حكومت امام زمان هم به همین ابزارها اكتفا نماید كه همین تفاوت ها میان این حكومت با حكومت ولی فقیه نیز وجود دارد.

دنیا آخرین نقطه پایانی دید کوردل است، کوردل چیزی از ماورای دنیا نمی بیند، ولی دید انسان بینا، دنیا را می نوردد و می داند منزلگه نهایی در پس آن است. انسان بینا از دنیا به حرکت می افتد و مقصد را پیش می گیرد، و انسان کوردل به سوی دنیا [به عنوان مقصد نهایی] حرکت می نماید! انسان بینا از دنیا توشه می گیرد و شخص کوردل توشه را برای به دست آوردن دنیا تحصیل می نماید»

به عنوان مثال امروزه به دلیل اینكه امكان تحقق حكومت ولی فقیه در كل دنیا و حتی جهان اسلام وجود ندارد، از باب ضرورت و بنا به اصل تنزل تدریجی كه بر اساس آن هر میزان از هدف بلند بالایی كه امكان تحقق داشته باشد باید عملیاتی شود، حكومت ولی فقیه نیز فعلا در محدوده جغرافیایی به نام ایران برقرار شده است (هر چند بنا به اصل اولی و ادله شرعی، وی حاكم همه جهان اسلام تلقی می شود) این در حالی است كه بنا به ادله متعددی حكومت امام زمان عج، بر كل زمین خواهد بود، با این حال چنین تفاوتی كه به دلیل تفاوت در شرایط و اقتضائات دو حكومت می باشد به معنای متفاوت بودن ماهیت دو حكومت امام زمان و حكومت ولی فقیه نباید تلقی شود. بنابر این انتظار اینكه میان حكومت امام زمان و حكومت ولی فقیه هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد انتظاری درست نمی باشد و تفاوت هایی میان این دو نوع حكومت وجود دارد كه هر كدام از آنها به دلیل شرایط خاصی می باشد كه برخی از آنها شرعی و برخی دیگر به دلایل دیگر می باشند.

به عنوان مثال محدود بودن حكومت ولی فقیه به یك كشور و یا تصور وجود چند ولی فقیه در دوران غیبت، به دلیل اقتضائات موجود و موانعی است كه حكومت یك ولی، ولی فقیه را بر تمام جهان با مشكل مواجه می سازد و نه اینكه به دلیل ادله شرعی و یا تفاوت در ماهیت این دو نوع حكومت باشد، این در حالی است كه تفاوت در میزان اختیارات ولی فقیه با امام زمان، به دلیل ادله شرعی می باشد كما اینكه بنا به ادله معتبر شرعی امام زمان ولایت در امور خصوصی مردم نیز دارد ولی ولی فقیه چنین ولایتی را ندارد. با این حال حتی چنین تفاوت های شرعی نیز باعث تفاوت در ماهیت حكومت امام زمان با حكومت ولی فقیه ایجاد نمی كند.


نوشته شده توسط elaheh solimani
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

حقیقت صراط

حقیقت صراط: خدای متعال در سوره های متعددی از قرآن کریم با اشاره به مسأله مهم هدایت ، مردم را به روی آوردن به صراط مستقیم دعوت می کند و آن را ضرورتی برای هدایت و تکامل بشریت معرفی می نماید.

مترجم سایت

حقیقت صراط

صراط بهشت ، ظهور قابليت‌ها در قيامت است

پس‌ رسيدن‌ به‌ بهشتِ فعليّت‌، يعني‌ بهشتِ بعد از طيّ عالم‌ برزخ‌ در قيامت‌، بعد از امتحانات‌ در دنيا بوده‌؛ و هر كس‌ امتحانانش‌ بهتر و نتيجه‌اش‌ عاليتر باشد، به‌ صراط‌ مستقيم‌ نزديكتر و به‌ راه‌ و روش‌ عليّ بن‌ أبي‌طالب‌ مناسب‌تر و ملايم‌تر است‌.

اصحاب‌ اليمين‌: يعني‌ سعادتمندان‌ و نيكاني‌ كه‌ كارهاي‌ خوب‌ انجام‌ ميداده‌اند و از زشتي‌ها پرهيز مي‌نموده‌اند، ولي‌ نتوانسته‌اند ريشه علاقۀ به‌ دنيا و ماسِوَی‌ الله‌ را در وجودشان‌ بسوزانند. و منظور از «دنيا» غير خداست‌؛ هر چه‌ باشد، و هر مقام‌ و درجه‌ و فضيلتي‌ بوده‌ باشد.

غير خدا هر چه‌ هست‌ دنياست‌، گرچه‌ بهشت‌ و مقام‌ باشد. زيرا دنيا يعني‌ حيات‌ دانيه‌؛ و كسي‌ كه‌ منظور و مقصودش‌ مقصور و محصور در ذات‌ اقدس‌ حضرت‌ احديّت‌ نبوده‌ باشد، در زندگي‌ پس‌ زيست‌ ميكند گر چه‌ داراي‌ فضائل‌ و مكارمي‌ هم‌ بوده‌ باشد.

اصحاب‌ اليمين‌ از روي‌ جهنّم‌ عبور ميكنند؛ و چون‌ حقيقت‌ آتش‌ را درنيافته‌اند و بدان‌ در دنيا قدري‌ نزديك‌ شده‌اند، مانند شخص‌ سواره‌ و يا پياده‌ هستند كه‌ از ديدن‌ مناظر دوزخ‌ در وقت‌ عبور در دهشت‌ است‌ و از حرارت‌ و هواي‌ نامطبوع‌ آن‌ قدري‌ ناراحت‌ است‌.

 


p30web

جدول پخش ورزش از تلویزیون

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

ابزار هدايت به بالاي صفجه

یوزر و پسورد 32

الکسا

ابزار وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت
بایگانی
کلمات کلیدی

فرق بین مُخلِص و مُخلَص چیست؟

فرا رسیدن سالروز اربعین حسینی(ع)

دلیل بزرگداشت اربعین حسینی چیست‌؟

آیا یهودیان و مسیحیان به بهشت می‌روند؟

چرا دعاهایمان مستجاب نمیشود ؟

واژه ای زیبا در آیة الکرسی

سه گروه که خدا به آنها لبخند می زند!

این افراد در قیامت اژدهایی به گردنشان آویزان است!

آشنایی با توصیه‌های معنوی برای شب یلدا

3 توصیه قرآن کریم برای دولت اعتدال

پنج دستورالعمل برای انسانیت

8 عذاب روحی جهنمیان !

نعل اسب از خرافه تا واقعیت !؟+عکس

بهترین راه به جای توبه کردن چیست؟

5 تکنیک برای دوستی‌های عمیق‌تر در اسلام

رسالت نهج البلاغه چیست؟

محبوب‌ترین بنده خدا در کلام امام علی(ع)

اهمیت عدد چهل در متون دینی

خشت آخر خانه نبوت

اربعین حسینی

22شرط برای حفظ قرآن

جدول تمام مراسمات اربعین حسینی : جدول

یک اربعین اسیر بلایم

اسیر عشق

نمونه هایی از غلو درباره امام حسین(ع)

اعمال روز اربعین + متن کامل زیارت

آیه‌ای که امام حسین(ع) در راه کربلا خواند

فرازی از زیارت اربعین

آیاتی در مورد هدایت

40 پاداش باورنکردنی برای یک زیارت

نویسندگان
آخرین نظرات

مجله نایت پلاس


دریافت کد مجله

کد اخبار

کد اخبار

کد اخبار

کد اخبار

کد اخبار

تفاوت های حكومت امام زمان با حكومت ولایت فقیه




حقیقت صراط: تفاوت حکومت علی(علیه السلام) و حکومت های دیگر این است که حکومت برای حضرت، هدف نیست، بلکه وسیله ای برای رسیدن به آرمان های معنوی است. امام برای حکومت شأن واقعی قائل نیست، اما بنا به حق شرعی خویش و اشتیاق و نیاز فوق العاده مردم به حکومت ایشان، این امر را به عنوان وظیفه الهی می پذیرد و با پایداری از آن دفاع می کند:

اگر وضع موجود و حجت اینکه یارانی هستند، وجود نداشت ... مهار خلافت را بر پشت آن افکنده و رهایش می ساختم، و پایانش را چون آغازش می انگاشتم».

شایان ذکر است در نهج البلاغه از حاکم جامعه اسلامی، به عنوان مَلک یا سلطان ـ که به معنای تملک یا سلطه گری است ـ یاد نشده است، بلکه با کلماتی مانند «امام» (پیشوا و رهبر) و «والی» روبه رو هستیم. رهبر و امام کسی است که جمعیت و امتی را به دنبال خود می کشاند و خود پیش قراول و طلایه دار حرکت است. والی و ولایت، به معنای پیوستگی است. والی امت و رعیت، کسی است که امور مردم را به عهده دارد و با آنها پیوسته است.

وقتی در نهج البلاغه در مفهوم حکومت تأمل می شود، می بینیم آن که در رأس حکومت است، ولی امر و متصدی کارهای مردم است و مکلف به تکلیف الهی مهمی می باشد. او انسانی است که بیشترین بار و سنگین ترین مسئولیت بر دوش اوست. در سوی دیگر، مردم قرار دارند که باید با همه ارزش های مادی و معنوی و آرمان هایشان مورد احترام قرار گیرند و دین و دنیای آنها با هم و در تعامل، ملاحظه شود. در حکومت علوی، مفهوم سلطه گری و زورمداری و افزون طلبی وجود ندارد و مقصد اصلی امام(علیه السلام) آخرت است که از گذرگاه دنیا می گذرد و وظیفه اصلی حکومت تمهید بستر زمینی این حرکت برای آدمیان است. آخرت خواهی و توشه برگیری دنیوی برای سرای باقی از دید امام چنین بیان شده است:

دنیا آخرین نقطه پایانی دید کوردل است، کوردل چیزی از ماورای دنیا نمی بیند، ولی دید انسان بینا، دنیا را می نوردد و می داند منزلگه نهایی در پس آن است. انسان بینا از دنیا به حرکت می افتد و مقصد را پیش می گیرد، و انسان کوردل به سوی دنیا [به عنوان مقصد نهایی] حرکت می نماید! انسان بینا از دنیا توشه می گیرد و شخص کوردل توشه را برای به دست آوردن دنیا تحصیل می نماید».

قطعا تفاوت هایی میان این دو نوع حكومت و حتی میان حكومت امام زمان با حكومت پیامبر و امام علی علیه السلام وجود دارد كه این تفاوت ها اهمیتی ندارند و به دلیل اقتضائات هر كدام از حكومت ها می باشد كما اینكه نباید انتظار داشته باشیم همان گونه كه حكومت پیامبر و امام علی در محدوده جغرافیایی خاصی از سرزمین اسلامی برقرار بود، حكومت امام زمان عج هم در همان محدوده برقرار باشد

امام علی(علیه السلام) در حکومت خویش عُلُو مادی و معنوی مردم را بیش از هر چیز واجد اهمیت می دانست و به استانداران خویش، از جمله مالک اشتر این امر را توصیه می نمود.

در این فرمان که قابل تعمیم بر جوامع و حکومات بشری است، زمامداری که مدیریت جامعه را بر عهده می گیرد، اداره همه ابعاد جامعه را، از تنظیم حیات طبیعی افراد و گروه ها گرفته تا امکان پذیر ساختن ورود به حیات معقول و رهسپار نمودن اشخاص به عظمت و کمال ربوبی، متعهد می شود. امیرالمومنین(علیه السلام) مالک اشتر را که اجرا کننده فرمان و مورد تعلیم و تربیت آن بزرگوار قرار گرفته است، در بیش از شانزده مورد مخاطب قرار داده و او را برای مدیریت جامعه آماده می سازد. در این فرمان حقایقی را امام(علیه السلام) جهت مالک بیان می فرماید و از وی می خواهد افراد جامعه تحت زعامت خود را با آن حقایق تربیت نماید.

بدین ترتیب اصلاح، رشد و بالنده کردن مردم، در جنبه مادی و معنوی، روحی و جسمی از وظایف و آرمان های حکومت است و امر الهی به پیامبر برای تزکیه مردم، دائر بر همین مطلب است. امام(علیه السلام) در خطبه 34 می فرماید:

ای مردم! برای من و شما حقوق متقابلی است. حق شما بر من، خیرخواهی و پرداخت حقوق شما از غنائم و آموزش دادن است، تا نادان نمانید و تأدیب و پرورشتان، تا آگاه شوید».

ضرورت بینش دهی به امت، توسط پیشوا، در نامه 45 امام(علیه السلام) به عثمان بن حنیف ـ فرماندار بصره ـ اشاره و تأکید شده است.

واقعیت آن است که اکثر مردم زمان علی(علیه السلام)، فاقد فهم و انگیزه کسب سعادت و فرزانگی بودند، تا امام(علیه السلام) به آنان تعلیم دهد و به دلیل جهالتشان، به دنبال هوی و هوس بودند. به همین خاطر امام(علیه السلام) از آنان این گونه شکایت می کند:

پروردگارا! من آنان را خسته کردم. آنان نیز مرا خسته کردند! از من به ستوه اند و من از آنان دل شکسته. پس ای خدا! به جای آنان بهترشان را به من عنایت فرما، و بدتر از من را نصیبشان فرما!».



حكومت امام معصوم تنها حكومت مشروعی است كه حق حكومت دارد در زمان غیبت نیز، حكومت ولی فقیه تنها حكومت مشروعی است كه از تحت حكم حرمت مراجعه به حكومت های طاغوت خارج می شود. بنابر این به لحاظ مبانی و فلسفه حكومت و اهدافی كه یك حكومت در پی تامین آنها می باشد، حكومت ولی فقیه با حكومت امام زمان نه تنها مشابهت بلكه عینیت دارند، با این حال در برخی زمینه ها همچون شیوه های اجرایی حكومت، میزان اختیارات، قلمرو حكومتی و ... قطعا تفاوت هایی میان این دو نوع حكومت و حتی میان حكومت امام زمان با حكومت پیامبر و امام علی علیه السلام وجود دارد كه این تفاوت ها اهمیتی ندارند و به دلیل اقتضائات هر كدام از حكومت ها می باشد كما اینكه نباید انتظار داشته باشیم همان گونه كه حكومت پیامبر و امام علی در محدوده جغرافیایی خاصی از سرزمین اسلامی برقرار بود، حكومت امام زمان عج هم در همان محدوده برقرار باشد و یا مثلا همان گونه كه پیامبر و امام علی از ابزارهای نظامی همچون شمشیر استفاده می كردند، حكومت امام زمان هم به همین ابزارها اكتفا نماید كه همین تفاوت ها میان این حكومت با حكومت ولی فقیه نیز وجود دارد.

دنیا آخرین نقطه پایانی دید کوردل است، کوردل چیزی از ماورای دنیا نمی بیند، ولی دید انسان بینا، دنیا را می نوردد و می داند منزلگه نهایی در پس آن است. انسان بینا از دنیا به حرکت می افتد و مقصد را پیش می گیرد، و انسان کوردل به سوی دنیا [به عنوان مقصد نهایی] حرکت می نماید! انسان بینا از دنیا توشه می گیرد و شخص کوردل توشه را برای به دست آوردن دنیا تحصیل می نماید»

به عنوان مثال امروزه به دلیل اینكه امكان تحقق حكومت ولی فقیه در كل دنیا و حتی جهان اسلام وجود ندارد، از باب ضرورت و بنا به اصل تنزل تدریجی كه بر اساس آن هر میزان از هدف بلند بالایی كه امكان تحقق داشته باشد باید عملیاتی شود، حكومت ولی فقیه نیز فعلا در محدوده جغرافیایی به نام ایران برقرار شده است (هر چند بنا به اصل اولی و ادله شرعی، وی حاكم همه جهان اسلام تلقی می شود) این در حالی است كه بنا به ادله متعددی حكومت امام زمان عج، بر كل زمین خواهد بود، با این حال چنین تفاوتی كه به دلیل تفاوت در شرایط و اقتضائات دو حكومت می باشد به معنای متفاوت بودن ماهیت دو حكومت امام زمان و حكومت ولی فقیه نباید تلقی شود. بنابر این انتظار اینكه میان حكومت امام زمان و حكومت ولی فقیه هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد انتظاری درست نمی باشد و تفاوت هایی میان این دو نوع حكومت وجود دارد كه هر كدام از آنها به دلیل شرایط خاصی می باشد كه برخی از آنها شرعی و برخی دیگر به دلایل دیگر می باشند.

به عنوان مثال محدود بودن حكومت ولی فقیه به یك كشور و یا تصور وجود چند ولی فقیه در دوران غیبت، به دلیل اقتضائات موجود و موانعی است كه حكومت یك ولی، ولی فقیه را بر تمام جهان با مشكل مواجه می سازد و نه اینكه به دلیل ادله شرعی و یا تفاوت در ماهیت این دو نوع حكومت باشد، این در حالی است كه تفاوت در میزان اختیارات ولی فقیه با امام زمان، به دلیل ادله شرعی می باشد كما اینكه بنا به ادله معتبر شرعی امام زمان ولایت در امور خصوصی مردم نیز دارد ولی ولی فقیه چنین ولایتی را ندارد. با این حال حتی چنین تفاوت های شرعی نیز باعث تفاوت در ماهیت حكومت امام زمان با حكومت ولی فقیه ایجاد نمی كند.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
سلام دوستان به سایت من خوش آمدید حقیقت صراط: اگر در ميان مردم عدالت برقرار شود، همه بى نياز مى شوند و به اذن خداوند متعال آسمان روزى خود را فرو مى فرستد و زمين بركت خويش را بيرون مى ريزد.